سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
*********
کیهان
شلیک روزانه 1600 موشک توانمندی حزبالله در جنگ با اسرائیل
رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد حزبالله امروز اصلیترین تهدید برای اسرائیل است.
به گزارش شبکه المیادین با گذشت یازده سال از جنگ دوم لبنان، حزبالله به طور کامل تواناییهای خودرا ترمیم کرده است.
گادی آیزنکوت رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل گفت: حزبالله امروز اصلیترین تهدید برای اسرائیل است. کانال دوم تلویزیون اسرائیل با انتشار گزارشی درباره تواناییهای نظامی حزبالله تأکید کرد این مسئله که جنگ گذشته لبنان باعث بازدارندگی در برابر حزبالله شده، توهمی بیش نیست. حزبالله وقت خود را تلف نمیکند، بلکه به افزایش تواناییهای خود ادامه میدهد.
رونی دانیل خبرنگار امور نظامی کانال دوم تلویزیون اسرائیل در این باره گفت: این باور در اسرائیل وجود دارد که جنگ قبلی باعث بازدارندگی در برابر حسن نصرالله شده، اما به طور کلی این جنگ، باعث نشد که حزبالله توانایی خود را افزایش ندهد. حزبالله که اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده برای نفوذ و رسیدن به شهرکها برنامهریزی میکند. حزبالله یگانهایی را با این هدف ایجاد کرده است. دیواری را که در اینجا احداث کردیم، تا حد کمی مانع نیرویی خواهد شد که تلاش کند از لبنان وارد یکی از شهرکهای اسرائیلی شود.
مینی لیبرتی یکی از فرماندهان نیروهای اسرائیلی مستقر در مرز لبنان گفت: «ما حزبالله را به طور مستمر زیر نظر داریم زیرا یک گروه ضعیف نیست. حزبالله یک قدرت جدی است. در جنگ آینده، حزبالله میتواند 1600 موشک در هر روز به طرف اسرائیل شلیک کند. حزبالله صدها هزار موشک در اختیار دارد.»
نگرانکنندهترین مسئله برای ارتش اسرائیل، تعداد موشکهای حزبالله نیست، بلکه نگرانی اصلی مربوط به نوع این موشکها و دقت آنهاست. زرادخانه حزبالله مجهز به موشکهای هدایتشونده و دقیقی مانند یاخونت و فاتح 110 است.
قانون دسترسی آزاد به اطلاعات کجا و حرکت چراغ خاموش دولت کجا؟
اگر قرارداد با شرکت نفتی توتال شیرین است، چرا درباره آن پنهانکاری میکنند؟
روزنامه رسالت در سرمقالهای به قلم محمدکاظم انبارلویی نوشت: هر چه سرمایهگذاری خارجی بیشتر شود موضوع عبور از تحریمها و منزوی کردن آمریکا در سیاستهای تحریمی بیشتر تحقق پیدا میکند اما سوالاتی درباره این عبور و توفیق دولت درجذب سرمایه خارجی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت:
اگر این قرارداد و معامله شیرین است همانطور که در کادوپیچی آن آمده؛ چرا محرمانه است؟ کسی از چند و چون آن، میزان سودی که عاید ملت میشود یا سودی که طرف خارجی میبرد و میزان تعهدات دو طرف با خبر نیست؟!
گفته شده سهم توتال از این قرارداد 50/1 درصد است. طبق تفسیر شورای نگهبان از اصل 81 قانون اساسی که میگوید؛ دادن امتیاز به شرکتها و موسسات خارجی در امور معادن، کشاورزی، صنعتی و... مطلقا ممنوع بوده، عمل نشده است. طبق این تفسیر باید سهم توتال زیر 50 درصد میبود، اما چرا بالای 50 درصد شده است؟
قراردادی طویلالمدت آن هم در مورد نفت و گاز و آن هم محرمانه با کشوری ببندیم که درخصومتورزی علیه ملت دست کمی از آمریکا ندارد و جالب این است این قرارداد را کسانی بستهاند که متهم اصلی پرونده کرسنت هستند.
رسالت در ادامه خاطرنشان کرد: این قرارداد محرمانه است و نه مجلس از آن خبر دارد، نه دیوان محاسبات و نه سازمان بازرسی کل کشور و نه سازمان حسابرسی، لذا حساب و کتاب این قرارداد در کدام نهاد نظارتی رصد میشود وقتی متن قرارداد در دسترس آنها نیست. چگونه میخواهند بر حسن اجرای آن نظارت کنند؟ چرا چشم و گوش نظام را به این قرارداد بستهایم؟!
وقتی منافقین در پاریس با مشارکت مقامات آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی، عربستانی، اردنی، و.... میتینگ سیاسی میگذارند و موضوع آن براندازی نظام است، چطور ما همزمان در تهران یک قرارداد شیرین با فرانسویها امضا کرده در حالی که متن قرارداد و چند و چون آن را محرمانه اعلام میکنیم.
رهبرمعظم انقلاب اخیرا در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه فرمودند؛ وظیفه قوه قضائیه، دفاع و حمایت از حقوق عمومی است. وقتی قراردادی با این ابعاد و با این اشکالات بسته میشود، قوه قضائیه وظیفهای در دفاع و حمایت از حقوق عمومی ندارد؟ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات میگوید هر شهروندی حق دسترسی به اطلاعات دارد. همین قانون میگوید، اطلاعاتی که متضمن حق و تکلیف برای مردم است باید از طریق اعلام عمومی و رسانههای همگانی به اطلاع مردم برسد حتی در مورد آیین دسترسی به اطلاعات قانون داریم. چطور عاقدین یک قرارداد مهم نفتی با زدن یک مهر محرمانه، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را که جزء حقوق شهروندی و ناظر به حقوق عمومی است، ابطال میکنند؟!
اسرائیل: محدود کردن نفوذ ایران مهمتر از شکست داعش در سوریه است
رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل دور ساختن ایران از سوریه را مهمتر از شکست گروه داعش دانست.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، «گادی ایزنکوت» در کمیته خارجی کنیست (پارلمان) اسرائیل گفت: محدود کردن نفوذ ایران و دور کردن ایران از سوریه برای اسرائیل و امنیت آن از شکست داعش مهمتر است.
وی ضمن متهم کردن حزبالله لبنان گفت: حزبالله لبنان در مناطق مسکونی جنوب لبنان فعالیت نظامی انجام میدهد و با این کار قطعنامه 1701 سازمان ملل را نقض میکند.
وی نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در مرز لبنان و اسرائیل (یونیفل) را به شانه خالی کردن از مقابله با نقض قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل از سوی حزبالله لبنان متهم کرد و گفت: نیروهای بینالمللی پاسدار صلح اقدامات لازم برای افشای نقض قوانین از سوی حزبالله را انجام نمیدهند.
آخرین بیانیه FATF سند خسارتباری آن برای ایران
«مسیر تعامل یکطرفه با برجام پایانی ندارد».
رجانیوز در تحلیلی با اشاره به آخرین نشست عمومی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نوشت: FATF حاضر به تغییر ملموسی در وضعیت کشورمان نشده است، به طوری که حتی لحن بیانیه اخیر نیز بسیار تند و شدید است و جالب است که حتی در عنوان قسمت مربوط به ایران در بیانیه مذکور، برخلاف روال مرسوم از عبارت «بهبود» در وضعیت ایران استفاده نشده، بلکه عبارت «تعامل ایران با FATF» به عنوان تیتر انتخاب شده است.
نکته جالب توجه در بیانیه FATF استمرار حضور ایران در «بیانیه عمومی» این سازمان در کنار کره شمالی است. FATF در پایان هر نشست دورهای خود (که هر سال در ماههای فوریه، ژوئن و اکتبر برگزار میشود) دو دسته بیانیه صادر میکند و همه کشورها را بسته به خطری که (ادعا میکند برای نظام بینالملل) دارند در یکی از این دو بیانیه قرار میدهد: «بیانیه عمومی» که مربوط به کشورهای پرخطر و غیرهمکار است و بیانیه مربوط به «کشورهای پیشرونده در زمینه انطباق با استانداردهای جهانی ضد پولشویی/ مبارزه با تأمین مالی تروریسم: در حال طی کردن فرآیند انطباق».
بیانیه عمومی خود دو دسته کشور را مشخص میکند. یک دسته کشورهایی که از نظر FATF ضعفهای راهبردی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم دارند و این سازمان از کشورهای عضو و غیرعضو درخواست بهکارگیری اقدام متقابل در برابر آنها دارد calls to apply counter-measures) یا call for action) دسته دوم نیز کشورهایی که یک برنامه اقدام (action plan) با این سازمان امضا کردهاند. جالب است که ایران علیرغم امضای یک برنامه اقدام و تعهد سیاسی سطح بالا به انجام آن، و علیرغم گامهایی که در اجرای این برنامه اقدام برداشته است (و در بیانیه نیز به این موضوع تأکید شده است) اما برخلاف رویه تعاملی FATF با کشورهای مختلف، همچنان به همراه کره شمالی در دسته اول قرار گرفته است.
از سوی دیگر اکنون و پس از صدور آخرین بیانیه FATF، در بخش مربوط به «قلمروهای پرخطر و غیرهمکار» در سایت رسمی FATF نام ایران به همراه 8 کشور دیگر مشاهده میشود. جالب است که از بین این 9 کشور هم فقط ایران و کره شمالی وضعیت قرمز دارند.
همچنین در جدول مربوط به «قلمروهای پرخطر و غیرهمکار» در مقابل نام ایران و کره شمالی «درخواست برای اقدام» یا Call for Action مشاهده میشود و 7 کشور دیگر تنها تحت نظارت قرار دارند.
از طرف دیگر در این بیانیه تصریح شده «تا زمانی که ایران اقدامات لازم برای رفع کمبودهای شناسایی شده در برنامه اقدام را انجام نداده، گروه ویژه اقدام مالی نسبت به ریسک ناشی از حمایت مالی از تروریسم از داخل ایران و تهدیدی که برای سیستم مالی بینالمللی ایجاد میکند، نگران خواهد بود و از مؤسسات مالی میخواهد در قبال اشخاص حقیقی و حقوقی ایران مطابق توصیه شماره 19 از توصیهنامه FATF (آخرین به روزرسانی این توصیهنامه) نظارتهای شدیدی را به کار برند». توصیه شماره 19 با عنوان «کشورهای دارای ریسک بیشتر» میگوید: مؤسسات مالی باید ملزم شوند در روابط کاری و معامله با اشخاص حقیقی و حقوقی و مؤسسات مالی کشورهایی که توسط گروه ویژه مشخص شدهاند، تدابیر مربوط به شناسایی کافی مشتریان را به نحو شدیدتری اعمال کنند. تدابیر مذکور، باید مؤثر و متناسب با ریسکهای موجود باشند.
همه این موارد نشان میدهد که علیرغم واگذاری امتیازات متعدد از سوی ایران در تعامل با گروه ویژه اقدام مالی که پس از برجام سرعت بیشتری یافته است، و تصویب قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پیوستن به بدنه منطقهای FATF با عنوان «گروه اوراسیایی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم» (EAG) و تعهد سیاسی سطح بالا برای اجرای برنامه اقدام (که مفاد آن تا این لحظه محرمانه است و از سوی هیچ مقام مسئولی جزئیات آن شفاف نشده است) گوشهای از آنهاست، FATF حاضر به تغییر ملموسی در وضعیت کشورمان نشده است، به طوری که حتی لحن بیانیه اخیر نیز بسیار تند و شدید است و جالب است که حتی در عنوان قسمت مربوط به ایران در بیانیه مذکور، برخلاف روال مرسوم از عبارت «بهبود» در وضعیت ایران استفاده نشده، بلکه عبارت «تعامل ایران با FATF» به عنوان تیتر انتخاب شده است.
با این رویه در آینده نیز نباید انتظار داشت تغییری در وضعیت ایران ایجاد شود، چرا که حتی پس از اجابت تمام خواستههای FATF از جمله اجرای تحریمهای مربوط به افراد و نهادهایی که در لیست SDN قرار دارند از سوی دولت ایران، به شمار آوردن گروههای آزادیبخش و مبارز به عنوان گروههای تروریستی، قراردادن اطلاعات مالی محرمانه و عادی کشور در اختیار کشورهای تحریمکننده ایران که منجر به اعمال تحریمهای کاراتر و نافذتر خواهد شد و بسیاری از این قبیل اقدامات، باز هم با مخالفت یکی از کشورهای عضو به بهانههایی که نهایتی برای آنها نمیتوان متصور بود، همچنان پرونده تأمین مالی تروریسم و پولشویی ایران در گروه ویژه اقدام مالی باز میماند.
فلان کشور دوست ماست یعنی چه؟به دشمن حال بده، بده بره!
آقای زنگنه سرمایههای مردم ایران را برای رفقای فرانسوی حراج کرده اما میگوید فلان کشور، برادر و دوست ماست یعنی چه؟!
رجانیوز با اشاره به سخنان اخیر وزیر نفت نوشت: آقای زنگنه که تاکنون با محرمانه نگه داشتن بسیاری از جزئیات قرارداد تلاش کرده تا مفاد این توافق- که از نظر کارشناسان اقتصادی بسیار نامعقول و نامناسب است- فاش نشود، در مصاحبهای مدعی شده که دشمن و دوست در فضای بینالمللی معنی ندارد و حتی کشور مانند فرانسه که سابقه بزرگترین جنایتها علیه مردم کشورمان را دارد نیز نباید دشمن شمرده شود.
او تأکیدکرده است: «ما در ایران گرفتار تفکر استخارهای هستیم، همه چیز را سریعاً میخواهیم بدانیم خیر است یا شر. در حالی که زندگی مانند کامپیوتر صفر و یک نیست، بلکه مجموعهای از خیر و شر است. این حرفها که «در جهان چه کسی دوست ما است» یا «فلان کشور برادر ماست» یعنی چه؟! به طور کلی برادر، دوست و رفیق همه در برابر منافع ملی تعریف میشوند، در زندگی و روابط سیاسی امروز نیز همینطور است؛ چرا که در دنیا نیز ائتلاف بین افراد صورت میگیرد.»
جالب است که آقای زنگنه در بخش دیگری از این مصاحبه اعتراف کرده که به دنبال اعطای امتیاز بیشتری به فرانسه بوده اما انتقادات افکار عمومی مانع از آن شده است: «بهترین قرارداد عالم، قرارداد امتیازی است که میدانی را به شرکتی برای درازمدت و مالکیت میدان را برای 40، 50 سال بدهیم. اما به دلایل سیاسی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی نمیتوانیم این کار را انجام بدهیم.»
اما وقتی از دشمن بودن فرانسه حرف میزنیم، از چه حرف میزنیم؟ اگر بیژن نامدار زنگنه یکی از بستگانش را به دلیل ورود نخستین محموله خون آلوده به ویروس ایدز از فرانسه، از دست داده بود؛ اگر بیژن نامدار زنگنه یکی از بستگانش را به دلیل اصابت موشکهای هواپیماهای فرانسوی «میراژ» در جنگ تحمیلی از دست داده بود؛ اگر بیژن نامدار زنگنه یکی از بستگانش را به دلیل ترورهای کور منافقین که اکنون در قلب فرانسه ساکن هستند، از دست داده بود؛ اگر بیژن نامدار زنگنه یکی از بستگانش را به دلیل تحریمهای سخت دارویی فرانسه علیه کشورمان از دست داده بود، حتی اگر بیژن نامدار زنگنه اعتقادی به برجام و مثبت بودن آن داشت و نقش مخرب و منفی فرانسه در فرایند به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای را دیده بود؛ شاید راحتتر میتوانستیم با او درباره «دشمن» بودن فرانسه صحبت کنیم. جالب است که آقای زنگنه قائل به دوست و دشمن در فضای روابط بینالملل نیست و این امتیازات بیسابقه را به «رفقای فرانسوی» داده است؛ امتیازاتی که یک ملت سالها برای به دست آوردن آنها زحمت کشید و خون و عرق ریخت، حالا با یک امضای زنگنه به حراج بینالمللی گذاشته شده است.
خراسان
ایران
سانسور جناحی دادگاه متهمان فساد نفتی
رسانههایی همچون «فارس» «تسنیم» و در نهایت «کیهان» در گزارشهای خود از نخستین دادگاه متهمان فساد نفتی، با برخوردهای گزینشی سعی کردند نقش اعضای دولت دهم در بروز این فساد بزرگ را کمرنگ کنند. به گزارش «ایران»، این رسانهها، آن بخش از دفاعیات متهم که در آن تأکید میکرد 4 وزیر دولت دهم بابک زنجانی را تأیید کرده بودند، حذف کردند. این درحالی است که سایر رسانهها، همچون خبرگزاری «مهر» در گزارش خود از نخستین جلسه دادگاه از قول متهم نوشتند: «بابک زنجانی را چهار وزیر تأیید کردهاند، کسی که چهار وزیر او را تأیید کردهاند، من چکارهام که بخواهم امکانسنجی کنم؟» کاظم پالیزدار، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، مهرماه 1394 سند تأیید زنجانی از سوی اعضای دولت دهم را به خبرنگاران نشان داد و گفت: «یک برگ از دفتر سررسیدی با سربرگ بانک مرکزی کنده میشود، 4 خط در آن نوشته میشود مبنی بر اینکه چندصد میلیون دلار ارز «هالک بانک»- ارزی ارزان که مختص خرید اقلام ضروری و دارویی بود- در اختیار بابک زنجانی قرار گیرد و در نهایت، سه وزیر اقتصادی و رئیس کل بانک مرکزی در دولت دهم پای این برگه را امضا میکنند.» روزنامه کیهان در سرمقاله 16 دی ماه 1392، یعنی یک هفته بعد از بازداشت زنجانی، با حمایت تلویحی از موضوع دور زدن تحریمها نوشت: «باید مراقب بود فتنهگران حامی تحریمها، پوست خربزه زیر پای دولت جدید نگذارند و قدرت مانور دولت از طریق بخش خصوصی برای دور زدن تحریمها را از دولت سلب نکنند.»
دستگیرشدگان مرتبط با داعش در خراسان رضوی به 27 نفر رسید
معاون دادستان مشهد گفت: تعداد اعضای دستگیر شده مرتبط با داعش در خراسان رضوی به 27 نفر رسیده است. به گزارش ایسنا، حسن حیدری افزود: با پیگیری سربازان گمنام امام زمان(عج) و ردزنیهای انجام شده، سرنخهای جدیدی از افراد وابسته به این گروهک در شهرهای خراسان رضوی کشف و با صدور نیابت قضایی این افراد نیز دستگیر شدند. پیش از این اعلام شده بود که 24 نفر از مرتبطین با داعش در مشهد بازداشت شدهاند.
ادعای شلیک راکت از ایران به سمت پاکستان
یکی از مقامات منطقه پنجگور در ایالت بلوچستان در مرز ایران و پاکستان در اظهاراتی مدعی شد: روز شنبه گارد مرزی ایران سه راکت را به سمت سرزمینهای پاکستان در منطقه «پاروم» شلیک کرده است. به گزارش ایلنا، «جابر بلوچ» معاون کمیسیونر منطقه پنجگور در غرب ایالت بلوچستان در گفتوگو با «نیشن» با وجود تأکید بر اینکه این حادثه روز شنبه اتفاق افتاده است، هیچ اشارهای به تعداد کشتهها یا خسارت وارد شده به واسطه این شلیک نکرد.
چندی پیش در مرز ایران و پاکستان در منطقه میرجاوه حادثه تروریستی رخ داد که منجر به شهادت 10 نفر از مرزبانان کشورمان شد. پس از آن سردار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ادامه این وضع در مرزهای مشترک برای ما قابل تحمل نیست و انتظار داریم مقامات پاکستان مسئولیتپذیری و کنترل مرزها و دستگیری و تحویل تروریستها را انجام داده و پایگاههای آنها را در آن کشور تعطیل کنند، گفت: «در صورت ادامه تعرضات، مأمن و مخفیگاه تروریستها در هر کجا با ضربات ما مواجه خواهد شد.» مقامات مسئول کشورمان خبر شلیک این راکتها را مورد تأیید قرار ندادهاند.
آرمان
رسید جنجالی مغازهای در تگزاس آمریکا
شنیده شد که در انتهای رسید خرید مغازهای در تگزاس آمریکا نوشته: «ایران را بمباران کنید!» خرداد نیوز نوشت؛ «به گفته خبرنگار بیبیسی، صاحب فروشگاه پس از دریافت تماسهای متعدد، از مشتریان عذرخواهی کرده است.»
واکنش محسن رضایی به توهین یک فعال سیاسی
شنیده شد که محسن رضایی به توهین یک فعال سیاسی در خوزستان به سلمان فارسی واکنش نشان داد. محسن رضایی در صفحه توئیتر خود نوشت: «عدهای به نام وهابیت و عدهای با ادعای دفاع از ایران باستان به ائمه(ع) یا اصحاب پیامبر اهانت میکنند. هر دو از اتاق اطلاعاتی مشترک اسرائیل و آلسعود خط میگیرند.»
مجری تلویزیون ممنوعالتصویر شد
شنیده شد که شیرین صمدی، مجری برنامه تلویزیونی عصر خانواده شبکه دو با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که بهخاطر ایفای نقش در تئاتر ممنوعالتصویر شده است. فرارو نوشت؛ «شیرین صمدی کارش را از بازیگری تئاتر شروع کرده. از اصفهان اواخر سال ۷۶ و اوایل ۷۷ داور کودک و نوجوان بوده، وقتی که نوجوانی ۱۵ساله بوده و بعد از آن در سالهای بعد داور سازمان ملی. او کارنامه پروپیمانی از نویسندگی و خبرنگاری و کارهای تصویری تلهفیلم دارد.»
واکنش مدافع استقلال به مرگ هوادار مشهور
شنیده شد که پیرزنی که هوادار شناختهشده استقلال بود، درگذشت. گلافروز پارسیاسماعیلآبادی ملقب به ننهمشهدی هوادار شناختهشده استقلالی در سن ۸۷ سالگی درگذشت. خسرو حیدری مدافع استقلال که به همراه این تیم در اردوی ارمنستان بهسر میبرد درباره فوت هوادار استقلال گفت: «خبر مرگ ایشان واقعا من و بقیه استقلالیها را ناراحت کرد و به همه استقلالیها درگذشت این هوادار را تسلیت میگویم. او از قدیمیترین هواداران باشگاه بود و قطعا هواداران سرمایه اصلی استقلال هستند.»
مدیران سابق سرخابی در آستانه بازداشت
شنیده شد که با اثبات تخلفات مالی برخی مدیران سابق دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای مراجع ذیربط، به زودی پای مدیران نام آشنا ورزشی به دادگاه باز خواهد شد. به گزارش میزان، با ورود نهادهای ذیربط به تخلفات مالی در پرسپولیس و استقلال، چند تن از مدیران عامل سابق این دو باشگاه در آستانه بازداشت و معرفی به مراجع قضائی قرار دارند. منابع آگاه خبر دادند که مراجع ذی ربط رسیدگی به این پرونده مهم، به اسناد و مدارک بسیار مهمی درباره برخی سوء جریان مالی و حیفومیل بیتالمال با عددسازی و سندسازی در مدیریت سالیان اخیر دست پیدا کردهاند. به این ترتیب با توجه به محرز بودن تخلفات مالی پس از پایان تحقیقات، چند نفر از مدیران عامل سابق باشگاههای پرسپولیس و استقلال به دادگاه برای رسیدگی به پرونده تخلفات مالی که مرتکب شدهاند معرفی میشوند.
پیشنهادی برای حضور در کابینه نداشتهام
شنیده شد که حجتالاسلام اشرفیاصفهانی گفت: هیچ پیشنهادی برای حضور در کابینه دوازدهم به بنده نشده و اگر هم بشود هیچ کار اجرایی را قبول نخواهم کرد. حجتالاسلام محمد اشرفیاصفهانی در پاسخ به سوالی درباره حضور در کابینه دولت دوازدهم، گفت: «بنده اعلام کردهام که به لحاظ شرایط سنی که دارم هیچ کار اجرایی را در دولت دوازدهم قبول نخواهم کرد، البته با بنده درباره حضور در کابینه صحبت خاصی نشده، اما اگر هم پیشنهادی شود قبول نخواهم کرد.» او گفت: «بنده به دنبال کارهای علمی و تحقیقاتی هستم و دنبال کار اجرایی نخواهم بود، چرا که کار اجرایی شرایط و اقتضای خاص خودش را دارد و من در شرایطی نیستم که بخواهم کار اجرایی داشته باشم.»
انتقاد فلاحتپیشه از بنیاد شهید
شنیده شد که نماینده دالاهو و اسلامآباد غرب در مجلس شورای اسلامی در تذکری خواستار احراز شهادت دو نفر از جانباختگان حمله تروریستی سال گذشته در این منطقه شد و گفت که در صورت عدم تحقق این مساله، تقاضای طرح تحقیق و تفحص از بنیاد شهید را مطرح خواهد کرد. حشمتا... فلاحتپیشه در جریان نشست علنی روز گذشته مجلس در تذکری شفاهی با اشاره به حادثه تروریستی سال گذشته در منطقه اسلامآباد غرب و دالاهو گفت: «یک سال از حادثه تروریستی ریجاب میگذرد اما هنوز مظلومیت شهیدان نیکعظم و کرمی ادامه دارد.»